اینورتر

اینورتر خورشیدی چیست؟

اینورتر وسیله ای است که برق مستقیم یا DC دریافتی را به یک برق متناوب یا AC با ولتاژ بالاتر و حدودا هم تراز با ولتاژ برق شهر تبدیل می کند تا در فعال سازی لوازمات برقی متداول، مورد استفاده قرار گیرد و در پنل های خورشیدی و باتری ها کاربرد زیادی دارد.

اینورتر های خورشیدی به دودسته جدا از شبکه و متصل به شبکه تقسیم می شوند:

اینورتر در مدار سیستم سولار متصل به شبکه برق شهر (آنگرید)

اینورترهای متصل به شبکه به دلیل این که برق تولیدی پنل های خورشیدی، مستقیم وارد اینورتر می شود و از طرفی این برق تولیدی پنل ها به دلیل تغییرات شرایط محیطی مانند شدت تابش خورشید، متغیر است، بنابراین توان برق ورودی این اینورترها یکنواخت نیست و باید از الگوی خاصی برای تبدیل برق DC به AC پیروی کنند.و در رنج های توانی 5 کیلووات تکفاز و 5،10،15،20،25،50،100 کیلووات سه فاز بیشتر در ایران مورد استفاده قرار میگیرد.

اینورتر در مدار سیستم سولار مستقل از شبکه برق شهر(آفگرید)

اینورترهایی که صرفاً برای سیستم های خورشیدی مستقل از شبکه استفاده می شوند، قابلیت اتصال به شبکه را ندارند و برق ذخیره شده در باتری را از DC به AC تبدیل می کنند.که اکثرا به صورت زیر در بازار عرضه میشوند

1-اینورتر سینوسی

2- اینورتر شبه سینوسی

3 – اینورتر موج مربعی یا به اصطلاح معروف بازار ماشینی

و به صورت عمده از رنج توانی 300 وات الی 8000 وات  تکفاز در بازار ایران موجود می باشد. البته در رنج های توانی بالاتر قابل تولید هست که بنا به سفارش مشتری هست.

رنج ولتاژ ورودی اینورتر های جدا از شبکه عمدتا به صورت یکی از ولتاژهای 12،24،48 ولت هست. وتوان لحظه راه اندازی در اینورتر های جدا از شبکه برای مصرف کننده های سلفی موتوری  اکثرا دوبرابر توان نامی اینورتر هست در بعضی از مدل های خاص تا سه برابر هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *